Ekonomi

Bitcoin 1 milyon dolara ulaşacak mı?

Yazar – Marco Oehrl

Investing.com – bitcoinOnu satın alan ve uzun vadede elinde tutan kripto meraklıları, genellikle prestijli para birimlerinin sona erdiğini varsayar.

Jan3 CEO’su Samson Mow, dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının çift haneli enflasyon oranlarıyla mücadele ettiğini söyledi. euro, dolar ve diğer para birimlerindeki değer kaybının hızlanarak devam edeceğini düşünüyor. Bitcoin için bunun, Bitcoin/dolar kurunun önümüzdeki beş ila on yıl içinde 1 milyon dolarlık sihirli eşiğe ulaşacağı anlamına geleceğine inanıyor:

“Her şey çok hızlı olacak… Bir gecede olacak ve çuvallar dolusu para taşıyacaksın.”

Hızla yükselen enflasyondan korkan yatırımcılar, portföylerini çeşitlendirmek için onlarca yıldır altın gibi pahalı metaller kullanıyor. Bunun nedeni, tıpkı Bitcoin gibi, fiziksel arzın sınırlı olmasıdır.

Goldman Sachs, bir portföyü çeşitlendirmek için altının Bitcoin’den çok daha fazlası olduğuna inanıyor. Bunun başlıca nedeni, altının spekülatif kullanım durumlarının olmamasıdır.

Mevcut piyasa ortamında altın Bitcoin son bir yılda bir miktar değer kazanırken %75 oranında değer kaybetti. Bunun nedeni talep. Goldman Sachs açıklıyor:

“Kısa likidite, gerçek taleple ilgili faktörlere daha fazla maruz kalan altın üzerinde daha az baskı oluşturacaktır.”

Bununla yatırım bankası, yalnızca merkez bankalarını değil, aynı zamanda stoklarını artırmak için düşen fiyatları kullanan sektörleri de kastediyor. Buna karşılık, kripto piyasası sistematik olarak panikliyor ve fiyatların düşmesine neden oluyor.

Bitcoin için teknik fiyat göstergeleri

Bitcoin/dolar haftalık %0,92 kazançla %1,39 artışla 17.159 dolardan işlem gördü.

Kripto para birimi dün %23,6 Fibonacci geri çekilme desteğini 16.986 dolardan kırarken, günlük düşük seviye 16.878 dolarda oluştu. Bununla birlikte, günlük kapanış fiyatı Fibonacci seviyesinin üzerindeydi ve gerçek bir toparlanma olasılığını 17.841 $’lık %38,2 Fibonacci düzelme bölgesine yükseltti. Bu direnç, 55 günlük hareketli ortalama olan 17.993$’a yakınlık ve 18.000$’lık manevi eşik ile güçleniyor.

Ancak bu alan sürdürülebilir bir şekilde aşılırsa yukarı hareketin %50 Fibonacci düzeltme bölgesi olan 18.533 dolara çıkması beklenebilir.

Öte yandan, %23,6 Fibonacci düzeltme bölgesinin altında bir günlük kapanış olursa, odak 28 Kasım’ın düşüğü olan 16.013$’a kayar. Bu seviyenin altında, döngünün en düşük seviyesi olan 15.504 $’lık bir test beklenmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu