Yaşam

Öğrenince Şaşıracağınız Dünyanın En Büyük 9 Kuşu

Dünyada yaklaşık 18.000 kuş türü vardır. Bazıları çok küçükken, diğerleri oldukça büyük bir gövdeye sahiptir. Bu içeriğimizde 18.000 kuş türü arasından en uzun dokuz kuş türünü derledik. İyi okumalar 🙂

Kaynak:https://animals.howstuffworks.com/a…

1. Devekuşu – 157 kg

Devekuşları dünyanın en büyük kuşlarıdır ve 157 kg’lık devasa ağırlıklarına ek olarak diğer kuşlardan yaklaşık 2,7 m daha uzundurlar. Dünyanın en büyük kuşu olan bu kuşların, bir yarış atı kadar hızlı koşabilmeleri için çok güçlü uzun bacakları vardır.

Birçok devekuşunun anavatanı Afrika’dır. Bu hayvanlar çoğunlukla otçul olmakla birlikte böcekler, fareler ve kurbağalar gibi küçük hayvanlarla da beslenirler. Yumurtaları o kadar büyüktür ki, yaklaşık 2 kg, yani iki düzine tavuk yumurtasına eşdeğerdir.

2. Somali devekuşu – 130 kg

Somali devekuşu, Afrika Boynuzu’na özgü bir devekuşu çeşididir. Mavi boyunlu kuş olarak da bilinen Somali devekuşu, bildiğimiz devekuşundan daha küçüktür. Bilim adamlarına göre bu iki şifacı deve kuşundan biri, bu kuşların gerçek atasıydı. Devekuşları farklı coğrafi şartlar nedeniyle birbirlerinden ayrılmış ve bunun sonucunda bulundukları bölgeye göre uyum sağlamışlardır.

3. Tepeli devekuşu – 85 kg

Tüm büyük kuşlar arasında tepeli devekuşları muhtemelen en etkileyici olanıdır. Vahşi keskin pençeleri, gergedan benzeri boynuzu, çarpıcı mavi ve turkuaz kafa rengi ve boğazındaki kırmızı tüyleri ile dinozorlara en çok benzeyen cins olduğu düşünülmektedir.

Kuzeydoğu Avustralya, Yeni Gine, Endonezya ve Papua Yeni Gine’ye özgü bu kuşların sesleri o kadar derin ve yüksek ki çok uzaklardan duyulabilir.

Genellikle meyve, mantar ve ormanda bulabildikleri böcekleri yerler. Ayrıca çoğunlukla bataklıklarda yaşadıkları için mükemmel yüzücülerdir.

4. Tepeli devekuşu – 75 kg

Kuzey tepeli devekuşu güneydekinden biraz daha küçük olmasına rağmen, daha büyük bir boynuzu, boğazında soluk sarı veya kırmızı tüyleri ve jilet gibi keskin pençeleri ile güneydeki kadar iri görünüyor. Yine bir kuzeyli gibi gür bir sesi var.

Kuzey tepe kuşu, Yeni Gine bataklıklarında ve bazı Endonezya adalarında yaşar. Sivri kuşların ortasında en çok tehlikede olanlardır ve bunun nedeni, etlerinin ve yumurtalarının pahalı bir besin kaynağı olmasıdır.

5. Emu-70 kg

Devekuşları gibi emular da büyük, uzun boyunlu, uçamayan kuşlardır. Sivri devekuşlarından daha uzun ve daha zayıf olan bu kuşlar; ormanlarda, çöllerde veya çalılıklarda yaşarlar, otoburdurlar. Yemek yememeye dayanamayan bu kuşlar susuzluğa tahammül etmezler.

Dişi emu, erkek emudan yaklaşık 2 metre daha büyüktür. Ayrıca uzaktan duyulabilen domuz homurtusuna benzer bir sesleri vardır.

6. İmparator pengueni – 46 kg

İmparator penguenleri, tüm penguenlerin en büyüğüdür. Yaklaşık 114 cm uzunluğundaki bu penguenler, Antarktika buz tabakasında kümeler halinde yaşarlar.

Bu minik kuşları dev yapan şey, kalın tüyleri ve onları buzulların üzerinde sıcak tutan çok ağır yağ katmanlarıdır. Kış aylarında erkekler yumurtalarını korumak için açlık diyetine girerler. Dişiler avlanmak için para harcarlar. Erkekler bu süre zarfında kilolarının yarısına kadar kaybedebilir.

7. Nandu- 40 kg

Bir başka uçamayan kuş, Güney Amerika’ya özgü, devekuşları ve devekuşu benzeri nandu’dur. Bu kuşlar diğer akrabalarından yaklaşık 1,5 metre daha kısa olmalarına rağmen Amerika kıtasının en iri kuşlarıdır.

Nandu, Brezilya, Bolivya, Uruguay, Paraguay ve Arjantin’in otlaklarında kümeler halinde yaşıyor. Bitkiler, küçük böcekler ve küçük hayvanlarla beslenirler.

8. Yerli hindi – 39 kg

Yerli hindi bu içerikte şişman olmasa uçabilen tek kuştur. Penguenlerin ve diğer uçamayan kuşların aksine evcil hindilerin omurgaları vardır. Bu, aslında uçmak için gerekli yeteneklere sahip oldukları anlamına gelir. Ne yazık ki insanların besin kaynağı oldukları için hep tok oluyorlar ve az önce de belirttiğimiz gibi obeziteleri uçmalarını engelliyor.

Yabani hindiler ve evcil hindilerin bilimsel adı birebirdir; ancak yabani hindilerin dişilerinin ortalama ağırlığı 5 kg iken, erkeklerinin ağırlığı yaklaşık 11 kg’dır.

9. Cüce tepeli devekuşu – 34 kg

Anavatanı Papua Yeni Gine olan bu kuşlar, yaklaşık 99-135 cm boylarıyla en küçük devekuşu türüdür. Bataklığı seven akrabalarının aksine kayalık dağlık topraklarda yaşarlar. Uçamazlar, mavi renkli ve kırmızı başları ve boyunları vardır.

haber-soma.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bostancı evden eve nakliyat
Başa dön tuşu