İş

“İyi İşler” Yeni Dönem Başvuruları Başladı

Boyner Küme ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle, kadın girişimcilerin güçlenmesi ve işlerini geliştirmesine yardımcı olmak amacıyla yürütülen “İyi İşler” projesinin yedinci dönemi başlıyor. Projenin ilk yılı itibarıyla 119 kadın girişimci eğitimlerini tamamlayarak “İyi İşler”den mezun oldu. Bu yıl deprem bölgesindeki kadın girişimcilere kapılarını açan “İyi İşler” projesine başvurular 4 Ekim’e kadar KAGİDER web sitesi üzerinden yapılabilecek.

Boyner Grup’un 2015 yılında başlattığı ve KAGİDER iş birliğiyle 2018 yılından bu yana sürdürdüğü “İyi İşler: Gıda Dışı ve Elektronik Perakendede Kadın Girişimcilerin Güçlendirilmesi Programı”nın yedinci dönem başvuruları 4 Eylül’de başlıyor. “İyi İşler” projesi ile dokuma, hazır giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar alanlarında çalışan kadın girişimcilerin ve tedarikçilerin sürdürülebilir iş modelleriyle iş kapasitelerini artırmaları hedefleniyor. Her yıl ortalama 30 başvurunun kabul edildiği projede bu yıl deprem bölgesinden 10 kadın girişimci veya kooperatif doğrudan “İyi İşler”e dahil olacak.

Kadın girişimciler güçleniyor

“İyi İşler” projesine katılan kadın girişimciler, bağlantı, stratejik planlama, büyüme ve yeni yatırımlar için finansal kaynaklar, sözleşme ve iş hukuku, borçlar ve vergi hukuku gibi 21 farklı konuda 9 haftalık kapsamlı bir eğitim verilerek güçlendiriliyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan kadın girişimciler “İyi İşler” sertifikası almaya hak kazanıyor.

Kadın girişimcilerin farklı alanlardaki gelişimlerini ve rekabette farklılaşarak pazara ulaşmalarını esas alan “İyi İşler” projesinden mezun olan kadın girişimciler, Boyner Grup’un online kanallarından da yararlanıyor. Yeterli İş girişimcileri milyonlarca Boyner Grup müşterisine ulaşırken, aynı zamanda pazara erişim ve tanıtım faaliyetlerinden de yararlanabiliyor.

 

Boyner Küme Yönetim Konseyi Üyesi Ümit Boyner: “Kurduğumuz kardeşlik bağı deprem bölgesindeki kadınlara da ulaşacak”

Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamanın en değerli koşullarından birinin kadınların ekonomik bağımsızlığa kavuşabilmesi olduğunu vurgulayan Boyner Küme Yönetim Konseyi Üyesi Ümit Boyner, “119 katılımcının yer aldığı ‘İyi İşler’ projemizde yarattığımız etki” dedi. şu ana kadar mezun olanların sayısı çok daha geniştir. Mesela mezun girişimcilerimizin kadın istihdam oranı yüzde 66 ile Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde. “İyi İşler”i sadece bir eğitim programı olarak görmüyoruz. Burada geliştirdiğimiz uzun vadeli ilgi olağanüstü bir dayanışma ortamı yarattı, tam anlamıyla bir kardeşlik bağı oluşturduk. Programa bu yıl deprem bölgesinden kadın girişimcilerin de katılması projeyi daha da anlamlı hale getirecek. Aramızdaki bu güçlü bağ, sadece deprem bölgesindeki kadın girişimcilerin işlerini geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda bölgedeki kadınların gelişimini de güçlendirecek.” söz konusu.

KAGİDER Lideri Esra Bezircioğlu “İyi İşler” programının kadın girişimciler için çok değerli bir fırsat olduğunu belirterek, bu projenin modülü olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Bezircioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İyi İşler programı bugüne kadar Türkiye’nin farklı şehirlerinden 119 kadının işlerini büyütmesine zemin oluşturdu. Kadın girişimciler aldıkları eğitim ve mentorluk desteği sayesinde önlerine çıkan birçok engeli nasıl aşacaklarını öğrendiler. Programdan mezun olan girişimcilerin başarıları, işe yeni başlayan kadınlara da ilham kaynağı oldu. Bu yıl depremden etkilenen illerimizde kadın girişimcilerin de bu programdan faydalanmasını diledik ve onlara ön seçimsiz kontenjan açtık. Programa gıda ve teknoloji branşları dışında çalışan ve en az 2 yıldır faaliyet gösteren 10 kadın girişimci veya kooperatif doğrudan katılabilecek. Böylece yeni pazarlara ulaşmanın yanı sıra alacakları eğitimlerle rekabette fark yaratacaklar. Bu kriterleri karşılayan kadın girişimcileri veya kooperatifleri programa başvurmaya davet ediyorum: Gelin işinizi birlikte büyütelim.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

camolukajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu